Topsport

Stoppen met topsport: En nu?

Elke sporter die stopt met topsport gaat van elke dag bezig zijn met de sport naar veel vrije tijd. Ofwel, een leven waarin alles in het teken staat van sport, prestatie en doelen behalen, naar een leven zonder deze prestaties en doelen. Voor sommige sporters is deze overgang vrij eenvoudig, maar voor andere sporters betekent dit dat ze zichzelf weer helemaal moeten terugvinden. Bijna (her)ontdekken wie ze zijn zonder de sport en wat ze leuk vinden.

Voetbaltalent is onder 12 jaar moeilijk te herkennen

Veel scouts die voetballers onder de 12 jaar beoordelen, denken niet dat ze toekomstige profvoetballers op die leeftijd kunnen herkennen. Scouts geven aan dat ze pas van een speler op bijna 14-jarige leeftijd kunnen inschatten of die deze potentie heeft. Dat blijkt uit recent Gronings onderzoek naar hoe scouts voetbaltalent herkennen.

Kampioenenmaker Ton Boot wordt 80 en eindelijk staat zijn ‘methode’ op papier

De naam Ton Boot heeft in de Nederlandse sportwereld een bijzondere klank. Boot is synoniem voor eigenzinnigheid, intense gedrevenheid, en – in zijn tak van sport – ongeëvenaarde successen. Vandaag, 16 oktober, wordt hij 80. Ton Boot zet op die dag zijn eigen verjaardag luister bij met de publicatie van het boek ‘Voorkom de crisis! De methode-Ton Boot’.

Trainen met mondkapjes, is dat nodig?

Topsport Topics beantwoordt voor NLCOACH, onder meer, vragen vanuit de topsport. Deze worden gewoonlijk vertrouwelijk behandeld en niet publiekelijk gedeeld. Maar soms is een vraag erg actueel, leeft deze ook buiten het topsportkader en is er ook belang bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen om het antwoord breder te delen. Bondscoach shorttrack Jeroen Otter verleende toestemming om zijn vraag – Kan het trainen met mondkapjes het risico op verspreiding van het coronavirus verminderen? – publiek te maken en ook hier te beantwoorden.

Gouden volleybalfinale Spelen 1996 ‘mooiste sportwedstrijd ooit’

De olympische volleybalfinale van de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, die Nederland na een bloedstollende ontknoping won van Italië, is uitgeroepen tot mooiste sportwedstrijd ooit. Dat is het resultaat van de verkiezing in het Radio 1-programma NOS Langs de Lijn.