Events

Hieronder staan de voor jou als coach relevante bijeenkomsten waar je als lid van NLcoach korting krijgt op de deelnameprijs.

Workshop Plezier, zelfvertrouwen en motivatie - maandag 19 juni 2023 te Amersfoort

Hoe zorg je als jeugdtrainer voor plezier, vergroot je het zelfvertrouwen en stimuleer je de motivatie van je sporters?

Een gebrek aan plezier is één van de twee belangrijkste redenen dat kinderen en pubers stoppen met sporten. En dat terwijl iedere jeugdtrainer het beste voorheeft met zijn of haar sporters, een leven lang plezierig sporten en bewegen. Een deel van de verklaring ligt in het feit dat veel jeugdtrainers ofwel geen trainersdiploma hebben, ofwel alleen geschoold zijn in het aanbieden van sportspecifieke technische en tactische vaardigheden. Dat is begrijpelijk, maar ook een gemiste kans. In deze workshop leer je daarom over drie aspecten die direct van invloed zijn op manier waarop sporters jouw training beleven: motivatie, plezier en zelfvertrouwen. We gaan er overigens niet alleen over praten, we gaan het ook meteen in de praktijk brengen door gezamenlijk oefenvormen uit te denken en te ervaren.

Leerdoelen:
. Hoe ziet het perspectief van je sporter ten aanzien van motivatie eruit en aan welke 'knoppen' kun je als trainer-coach draaien om invloed uit te oefenen?
. inzicht in de diverse plezierprincipes - wat maakt iets (en dus ook trainen/oefenen) 'leuk'?
. hoe omgaan met sporters met onzekerheid - stimuleren en valkuilen.