Events

Hieronder staan de voor jou als coach relevante bijeenkomsten waarvoor je bij een aantal als lid van NLcoach korting krijgt op de deelnameprijs. Ook worden voor de door NLcoach georganiseerde events accreditatiepunten aangevraagd bij de diverse sportbonden. Heb je zelf suggesties voor nieuwe thema's, stuur dan een e-mail naar info@nlcoach.nl.

Workshop Confidence kit voor sporters

Zelfvertrouwen creëren bij sporters is een voortdurende reis. Een sporter kan nog zo goed zijn, maar als tijdens een wedstrijd het zelfvertrouwen ontbreekt kunnen de prestaties achterblijven. Het niveau van de trainingen wordt in de wedstrijd niet behaald. Believe in yourself! Deze zin wordt veel gebruikt om vertrouwen te geven, maar roept tegelijkertijd veel vragen op. Want hoe doe je dat als sporter - geloven in jezelf? En hoe kun je als coach hierbij helpen? Want wat je weet je als coach eigenlijk van zelfvertrouwen bij je individuele sporters?

Tijdens de Workshop Confidence kit voor sporters neemt sportpsycholoog Jeroen Davids je mee op deze reis. De focus van de workshop ligt op de verschillende aspecten die van invloed zijn op het zelfvertrouwen van sporters. Jeroen bespreekt in ieder geval:

  • Het stellen van (haalbare) doelen;
  • Zelfkennis en zelfreflectie;
  • Samenwerking.


Elk onderdeel bevat handige tools en tips die gebruikt kunnen worden in de (coach)praktijk om het gesprek over (gebrek aan) zelfvertrouwen op gang te brengen. En zo mogelijk verandering in het gedrag van de sporter(s) te bereiken. De workshop bevat diverse oefeningen waarbij je als coach/trainer actief aan de slag gaat. Is jouw confidence kit al gevuld?

Praktisch
Maandag 23 september 2024
19.00-21.30 uur
Leiden

Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk: De coach als manager van herstel

Ook in 2024 organiseert NLcoach, in samenwerking met Topsport Topics, een uniek congres voor coaches die belangstelling hebben voor en gebruik willen maken van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Jaarlijks wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht, waar trainers en coaches in de sportwereld profijt van kunnen hebben. Dit congres brengt wetenschappelijke en innovatieve onderwerpen naar jouw dagelijkse praktijk als coach. Doe hier je voordeel mee!

In Woerden komen vooraanstaande sprekers samen, die het thema herstel en coaching vanuit verschillende hoeken belichten. Het zijn wetenschappers en andere professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Herstel is een onderwerp waar iedere coach mee te maken krijgt. Sporters moeten namelijk niet alleen goed trainen en presteren, maar met name ook goed herstellen. Maar hoe zorg je daar als coach dan precies voor? Welke methoden zijn er? Wanneer kies je voor wat? En hoe maak je onderscheid tussen de zin van de onzin?

Het congres geeft je inzicht in wetenschappelijke onderbouwing en geeft je handvatten voor herstel bij je sporters en hoe dit in te passen in je planning. Dit gebeurt aan de hand van planning & periodisering, fysiologische aspecten van herstel en mentaal herstel.

Praktisch
Donderdag 28 november 2024
9.30 - 13.30 uur
Woerden

Nationaal Coach Congres 'De prestatiegerichte coach in 2032 - de toekomst ligt op straat '

Save the date! Op vrijdag 20 december 2024 organiseren NLcoach en NOC*NSF een Nationaal Coach Congres, voor iedere coach in Nederland.

De omgeving waarin een trainer-coach actief is, is continu in beweging. Verschillende generaties, met verschillende wensen en behoeften, vragen om veel flexibiliteit en inlevingsvermogen van de coach. Trainer­-coaches die prestatiegericht actief zijn krijgen eveneens met andere omgevingsfactoren te maken, die invloed hebben op het uitoefenen van hun vak. Deze factoren zijn niet altijd direct zichtbaar en/of is het voor trainer-coaches niet direct duidelijk hoe hierop in te spelen. Tijdens het Nationaal Coach Congres nemen deskundige sprekers deelnemers mee in een aantal relevante ontwikkelingen en omgevingsfactoren, worden voorbeelden gedeeld om hen te inspireren en wordt handelingsperspectief geboden om het uitoefenen van het vak positief te beïnvloeden.

Meer informatie over programma en inschrijven volgt na de zomervakantie!

Praktisch
Vrijdag 20 december 2024
14.00 - 21.00 uur
Arnhem