Events

Op deze pagina staat een overzicht van de events die NLCOACH organiseert, zowel live (corona-proof) als online. Scrol naar beneden voor een korte omschrijving per event en klik op de link. Leden van de vereniging NLcoach ontvangen een korting op de deelnameprijs!

NLcoach - Online Summer School

NLcoach organiseerde dit voorjaar een aantal boeiende webinars. Daarop ontvingen we diverse verzoeken van belangstellenden die de webinars niet konden bijwonen. Goed nieuws als dat ook voor jou van toepassing was: wij hebben de webinars namelijk nu ook online beschikbaar. De webinars zijn voor die coaches die de aankomende periode willen gebruiken om hun kennis te vergroten en zo hun skills te verbeteren. Start zo goed voorbereid aan het nieuwe seizoen!

Cursus Optimaliseer de teamdynamiek; Maak van jouw team een écht team! - maandag 2 en 9 november 2020 online

In deze cursus leer je verschillende manieren waarop je vertrouwen, betrokkenheid, communicatie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team een impuls kunt geven. En we bespreken én ervaren diverse interventies, die je naast en tijdens je trainingen kunt inzetten. De cursus is dusdanig praktisch, dat alle interventies direct toepasbaar zijn bij je eigen team.

Jaarcongres Wetenschap voor de sportpraktijk: De coach en het (jonge) sportersbrein - vrijdag 20 november 2020 in Woerden/online

Op vrijdag 20 november 2020 organiseren NLCOACH en TopsportTopics een uniek hybride congres. Er wordt jaarlijks ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek verricht, waar trainers en coaches in de sportwereld profijt van kunnen hebben. In dit congres worden die wetenschappelijke en innovatieve onderwerpen naar de dagelijkse praktijk van de coach gebracht. Ook jij als coach of trainer binnen de breedtesport kan hier je voordeel mee doen! Centraal staat dit jaar de coach en het sportersbrein met fysiologische en sportpsychologische inzichten.

Workshop Trainen en coachen vanuit pedagogisch perspectief - dinsdag 24 november 2020 in Oss

Als trainer / coach ben je geschoold in het methodisch verantwoord aanbieden van technische en tactische aspecten. Dit is terug te zien in de inhoud van jeugdtrainingen: een sterke focus op technische en tactische vaardigheden. Dat is natuurlijk prima, tegelijkertijd is het een gemiste kans. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je als trainer / coach een opvoedende rol toebedeeld krijgt van je sportende kinderen en pubers. Die opvoedende rol wordt door trainers en coaches nu voornamelijk onbewust ingevuld, bijvoorbeeld door je sporters te leren dat er niemand naar huis gaat voordat alle gebruikte trainingsmaterialen netjes zijn opgeruimd. Vanuit pedagogisch perspectief zou je dit kunnen scharen onder de pedagogische waarde verantwoordelijkheid nemen. Deze workshop laat zien wat er gebeurt als je de nadruk legt op pedagogische waardes, waarbij je sporttechnische en tactische aspecten als middel inzet.

Webinar Trainingsload en voedingsinname - maandag 14 december 2020


Dit webinar bespreekt diverse aspecten voor fysiologische-monitoring rondom herstel en voedingsmonitoring bij (top)sporters. Deskundigen Sam Ballak (Embedded Scientist Inspanningsfysiologie) en Jeroen Wouters (innovatie-manager Sport en Voeding) zijn beiden werkzaam bij Sportcentrum Papendal en delen hun ervaringen en inzichten op dit onderwerp graag met jou.

Sam Ballak bespreekt de wearables rondom herstel. Waarom zou je herstel eigenlijk willen monitoren? Wat meten de wearables nu eigenlijk? Hoe meten ze dam? En de belangrijkste vraag: is de data betrouwbaar genoeg om te gebruiken voor jou als coach in de sportpraktijk?

Jeroen Wouters gaat in op voedingsmonitoring en innovaties rondom voeding en geeft hierbij een aantal concrete voorbeelden.