Events

Hieronder tref je een overzicht aan van de events die NLcoach organiseert. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Per event staat er een korte omschrijving met een link voor inschrijving. Leden van NLcoach ontvangen een korting op de deelnameprijs!

Online Masterclass Perfectionisme & de perfecte race - woensdag 18 mei 2022 (online)

Iedere sporter kent de uitdaging om de perfecte race te lopen, te schaatsen, te zwemmen of te fietsen. Maar bestaat er wel zoiets als 'de perfecte race'? Want het kan altijd nog iets beter en bij perfectie is dat juist niet het geval. Is een perfecte race wel haalbaar? En is het streven naar perfectie eigenlijk wel een goede mentale eigenschap? Want helpt perfectionisme je of staat het je juist in de weg?

Nico W. Van Yperen bespreekt juist dit thema tijdens een Online Masterclass op donderdag 18 mei. De realiteit is namelijk dat de perfecte, dat wil zeggen de perfecte race op het niveau van jouw sporter, slechts heel zelden wordt gerealiseerd. Hoe zorg je ervoor dat je sporters zich niet bij de eerste de beste tegenslag uit het veld laten slaan? Welke tools kun jij je sporters meegeven?

Door de Online Masterclass krijg je als coach of begeleider van sporters meer inzicht in reële doelen, voorbereiding, haalbaarheid en omgaan met tegenslag zodat je je sporters nog beter kunt begeleiden.

Webinar Eetproblemen in de sport - maandag 13 juni 2022 (online)

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In het najaar van 2021 organiseerden we het eerste webinar Eetproblemen in de sport. Er was veel belangstelling en om die reden bieden we het webinar nogmaals aan; nu op maandag 13 juni 2022.

In dit webinar gaan Kars Zoon ((W)eet-trainer, judotrainer en zelfstandig sportpsycholoog) en Ayonne van Oort (Sport en prestatiepsycholoog en (W)eet-trainer) dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort e

etstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

De deskundige docenten gaan met jou als coach of begeleider in gesprek over de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kunt signaleren. Niet voor niets worden worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'!

Leerdoelen
Na afloop van het webinar:

  • weet je meer over de aard, omvang en ernst van verstoord eetgedrag en eventuele gevolgen zoals RED-S;
  • kun je de eerste signalen van een eetprobleem herkennen;
  • heb je handvatten hoe je het gesprek over dit gevoelige onderwerp met je sporter(s) en/of ouders aan kunt gaan;
  • weet je welke vervolgstappen je kunt zetten.

Cursus Coachen op flow - dinsdag 14 juni 2022 te Doorn


Alleen mensen die volledig zichzelf zijn, zijn in staat het allerbeste uit zichzelf te halen. Pas dan kan er ‘flow’ ontstaan. Flow is te omschrijven als een mentale staat van zijn waarin je niets liever doet dan wat je aan het doen bent en waarin je tevens optimaal presteert. Het is een optimale staat van bewustzijn waarin er geen ruimte is voor verstorende emoties, negatieve gedachten of onzekerheid. Mensen (en dus ook sporters) kunnen in een staat van flow boven zichzelf uitstijgen. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow. Om het maximale uit jezelf en je sporters (op elk niveau!) te halen is kennis over flow - de psychologie van optimaal functioneren - onmisbaar.

Het nastreven van (top)prestaties is essentieel in de sport. De kleinste nuances maken het verschil tussen winnen en verliezen. En die nuances raken vaak het mentale aspect. Tijdens de cursus hoor je hoe het kan dat sommige sporters boven zichzelf uit weten te stijgen én dan ook nog op het juiste moment. Ze zijn als het ware ‘in the flow’. Maar wat is dat eigenlijk, ‘de flow’? Wat zijn de kenmerken van flow? Hoe kun je deze mentale staat bereiken? Wat is hiervoor nodig, van je sporters en van jou als coach?

Kennis en inzicht rond flow helpen je bij je coaching. Belangrijk is te weten of de aanwijzigingen die jij geeft tijdens trainingen en wedstrijden de flow van je sporters bevordert. Vaak genoeg wordt namelijk bij hele sterke coaching de flow van sporters verstoord... Onbewust ben je als coach dan een afleider van je eigen sporter(s).