Events

Hieronder tref je een overzicht aan van de events die NLcoach in de eerste maanden van 2021 organiseert, vooralsnog online. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld en zodra het mag vinden ook weer live bijeenkomsten plaats. Hieronder staat een korte omschrijving per event met een link voor inschrijving. Leden van de vereniging NLcoach ontvangen een korting op de deelnameprijs!

Maandag 15 februari 2021 - NLcoach Intervisie Sessie

Het jaar 2020 is ten einde en het nieuwe jaar is begonnen. Waar sporters andere jaren in de kerstvakantie konden reflecteren op hun ontwikkeling en prestaties tijdens de herfstmaanden en zich verheugen op het tweede deel van het seizoen, is dat dit jaar totaal anders. We zitten midden in de tweede lockdown, waarin het beoefenen van georganiseerde sport nauwelijks mogelijk is. Dit stelt zowel sporters als coaches voor nieuwe uitdagingen.

Zo zijn veel sporters hun wekelijkse uitlaatklep kwijt en lijken de vooruitzichten weinig positief. Sporters kampen met stress en motivatieverlies. Hoe ga je hier als coach mee om? Hoe help je ze het plezier in hun sport te behouden? Hoe houd je ze gemotiveerd om thuis in beweging te blijven? En hoe houd je ze betrokken bij het team?

In deze intervisie sessie gaat sportpsycholoog Marjolein Torenbeek dieper op deze vragen in. Vooraf ontvang je drie opnames waarin Marjolein de volgende relevante inzichten uit de sportpsychologie bespreekt:

Deel 1 - omgaan met tegenslagen
Deel 2 - motivatie, betrokkenheid en focus houden
Deel 3 - opdracht/casus ter voorbereiding op de interactieve sessie

NLcoach Winter School - bekijk nu de sessies van dit najaar terug!

NLcoach organiseerde dit najaar een aantal boeiende online sessies. Daarop ontvingen we diverse verzoeken van belangstellenden die deze sessies niet konden bijwonen. Nu er weer een strenge lockdown is in Nederland, en er van ons gevraagd wordt thuis te blijven, bieden we je graag de kans je als coach te blijven ontwikkelen. De sessies van dit najaar die zich daarvoor lenen stellen we online beschikbaar voor belangstellenden. Er is keuze uit een aantal thema's.

Voordelen
Het volgen van een sessie via de Winter School van NLcoach heeft voor jou een aantal voordelen. Zo kun je:

. de sessie volgen wanneer het jou uit komt
. kiezen uit een aantal actuele onderwerpen
. in kort tijdbestek je kennis actualiseren
. de presentatie van de betrokken expert(s) nalezen.

Bovendien krijg je bij afname van één van de sessies gratis toegang tot de opname en presentaties van de Online Collegiale Sessie De coach onder druk, van 16 december jl.

Woensdag 10 maart 2021 - Webinar Hersenschudding als blessure; wat moet je weten als coach!

De diagnose hersenschudding is met standaard protocollen vrij snel gesteld door iemand die medisch is opgeleid. Met de juiste behandeling herstelt 85-90% van de sporters binnen zes weken helemaal van een hersenschudding. Maar wat als een hersenschudding niet gediagnosticeerd wordt? Omdat niemand heeft gezien wat er is gebeurd, zoals bij een individuele training? Omdat de sporter doorspeelde en er niets aan de hand leek? Of omdat het incident in de thuissituatie is voorgevallen? Misschien manisfesteren klachten als hoofdpijn, lichtgevoeligheid, vermoeidheid of de wil om eindeloos te slapen zich pas later?

Ongeveer 10-15% van de mensen gediagnosticeerd met een hersenschudding houdt klachten. De verzamelterm voor symptomen die ervoor zorgen dat normaal functioneren (ernstig) belemmerd wordt noemt men het 'post-concussie syndroom'.

Wat is de kennis waarover iedere coach zou moeten beschikken? Welke acties neem jij als coach na een val of duw tijdens het sporten, als je sporter je vertelt over een valincident thuis of als je het gevoel hebt dat je sporter 'ander gedrag vertoont'? Wat kun je betekenen voor een sporter met het post-concussie syndroom? Hoe begeleidt je hem of haar in het herstel en return to sport?