Voor in de agenda: events najaar

© Shutterstock

De zomerperiode is nog in volle gang en wellicht staan de werkgerelateerde zaken op een wat lager pitje. NLCOACH zit ondertussen niet stil en heeft voor komend najaar weer een aantal interessante events op de kalender gezet. Pak de agenda er maar bij.

TeamNL Leaders in Performance Conferentie XL - 4-6 oktober

Toonaangevende experts op het gebied van voeding, medisch, prestatiegedrag, sportwetenschap, kracht & conditie en integriteit komen samen op Papendal, Home of TeamNL. Ze delen hun expertise en innovaties van wereldklasse met gasten uit de topsportwereld en daarbuiten.

De conferentie richt zich op het vertalen van de nieuwste wetenschap naar praktische toepassing, het bespreken van bewijzen en controverses, het ontzenuwen van mythes en het geven van bruikbare praktische richtlijnen.

Workshop Leer beter waarnemen - 9 oktober

De nieuwe workshop 'Leer beter waarnemen' is bedoeld voor coaches en andere begeleiders van sporters die alerter willen leren waarnemen. Hoe je iets waarneemt bepaalt je aanpak richting de sporter(s) of pupil(len). Aan het lichaam is veel af te lezen. De fysieke beelden die je sporter laat zien, nodigen uit om daarover het gesprek aan te gaan. Beelden worden door jou als coach of begeleider wellicht anders geïnterpreteerd dan dat de sporter ze voelt of bedoelt.

Workshop Theorie en praktijk van fysieke training - 30 oktober

Deze workshop is gericht op coaches die fysieke training in (willen) zetten. De ervaren workshopleiders Els van Noorduijn en Jaap Verhagen de meest recente inzichten. Het gaat om thema's zoals of je fysieke training voldoende gericht is op wedstrijden. Of en hoe je dit kunt aanpassen per individu. Hoe kun je rekening houden met motorische voorkeuren of periodisering? En hoe verhoudt zich fysieke training tot mentale training?

Workshop In verbinding coachen - 16 november

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wilt je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden, zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld kunnen verrassen.

Communicatie speelt hierin een essentiële rol. Zuivere communicatie vanuit bewustzijn, met als doel om jezelf met de ander te verbinden. Vanuit verbinding ontstaat vertrouwen en kun je je sporter helpen op zijn of haar persoonlijke missie. Hoe draag jij hier als coach aan bij? Hoe begeleid jij je sporters in hun ontwikkeling, op hun persoonlijke pad en hun eigen ontdekkingstocht? Hoe help je ze om tot die ongekende hoogte te stijgen?

In deze workshop ervaar je als coach de kracht en het effect van in verbinding coaching. Je leert de rol van bewuste, empathische communicatie en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk: De kracht van veerkracht - 28 november

Ook in 2023 organiseert NLcoach, in samenwerking met Topsport Topics, een uniek congres voor coaches die belangstelling hebben voor en gebruik willen maken van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Vooraanstaande sprekers komen samen en belichten het thema 'Veerkracht' verschillende hoeken. Het zijn wetenschappers en andere professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Veerkracht en het vermogen om te kunnen presteren onder druk zijn voor sporters cruciaal. Elke sporter voelt de druk om de beste te zijn en kent de spanning van wedstrijden. Sporters zien zich geconfronteerd met vormverlies, verlies van wedstrijden en blessures. Behalve in hun sport kunnen ze ook in hun privésituatie tegen dingen aan lopen. Hoe gaan sporters om met tegenslagen? Hoe zetten ze de spreekwoordelijke knop om? Waarom is veerkracht misschien wel de belangrijkste eigenschap van een sporter? En tot slot natuurlijk: hoe kun je als coach zorgen voor veerkrachtige sporters?