Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres - donderdag 13 april 2023

Uniek congres - over onder andere hitteberoerte, topsportbegeleiding en blessurepreventie

Voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam vindt op donderdag 13 april een nieuw medisch wetenschappelijk congres plaats: Het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres. Op deze dag komen meerdere experts, onder andere ex-toploper Kamiel Maase, aan het woord. Binnen de Rotterdam Marathon Study Group is de afgelopen jaren informatie verzameld gericht op hardlopen en andere duursporten. Deze kennis en ervaring komt tijdens het congres aan bod. In één dag praten experts via plenaire sessies en verdiepende parallelsessies geïnteresseerden bij, waarbij deelnemers zelf een programma kunnen samen stellen.

Doelgroep

Het congres is met name bedoeld voor (sport)artsen, (sport)fysiotherapeuten, verpleegkundigen in de acute zorg SEH-IC-Ambulance, artsen in de acute zorg SEH-Internist Acute Geneeskunde, sportzorgmasseurs en sportzorgprofessionals/beleidsmedewerkers GHOR die betrokken zijn bij sportevenementen en andere duursporten. Andere belangstellenden, zoals coaches, zijn uiteraard ook van harte welkom!

Accordering Nieuwe Veldnorm Evenementenzorg

De nieuwe Veldnorm Evenementenzorg is een feit. Een nieuwe richtlijn voor de medische zorg bij evenementen op het gebied van hardlopen en andere duursporten. Het congres bespreekt hoe en waarom deze richtlijn tot stand is gekomen en wat de belangrijkste aspecten zijn. Parallelsessies gaan dieper in op de werking van de nieuwe richtlijn in de praktijk.

Boeiende sprekers

Sprekers zijn onder andere ex-toploper Kamiel Maase, tegenwoordig Performance Manger Sport Science & Innovation bij NOC*NSF, over topsport in warme omstandigheden. Ook Judith van den Brule is aanwezig. Zij vertelt namens het Radboud UMC over de richtlijn duursport en hardlopen – nieuwe veldnorm evenementenzorg. Cees-Rein van den Hoogenband deelt zijn ervaring op het gebied van medische topsportbegeleiding en de professionalisering die hier de afgelopen 30 jaar heeft plaatsgevonden.

Naast plenaire presentaties zijn er boeiende parallelsessies, over onder andere hardlopen en diabetes mellitus, voeding en duursport en het hart.