Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk

De kracht van veerkracht

Ook dit jaar organiseert NLCoach, in samenwerking met Topsport Topics, een uniek congres voor coaches die belangstelling hebben voor en gebruik willen maken van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Jaarlijks wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht, waar trainers en coaches in de sportwereld profijt van kunnen hebben. Dit congres brengt wetenschappelijke en innovatieve onderwerpen naar jouw dagelijkse praktijk als coach.

In Woerden komen vooraanstaande sprekers samen, die het thema 'Veerkracht' vanuit verschillende hoeken belichten. Het zijn wetenschappers en andere professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Veerkracht en het vermogen om te kunnen presteren onder druk zijn voor sporters cruciaal. Elke sporter voelt de druk om de beste te zijn en kent de spanning van wedstrijden. Sporters zien zich geconfronteerd met vormverlies, verlies van wedstrijden en blessures. Behalve in hun sport kunnen ze ook in hun privésituatie tegen dingen aan lopen. Hoe gaan sporters om met tegenslagen? Hoe zetten ze de spreekwoordelijke knop om? Waarom is veerkracht misschien wel de belangrijkste eigenschap van een sporter? En tot slot natuurlijk: hoe kun je als coach zorgen voor veerkrachtige sporters?

Sprekers

  • Cees Vervoorn is Manager Toegepaste Wetenschap (chief science officer) bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hij zal deze dag inhoudelijk begeleiden.
  • Ruud den Hartigh is (Associate) Professor Talentontwikkeling & Creativiteit bij de Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Raôul Oudejans is (Associate) Professor Sport- en Prestatiepsychologie, afdeling Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam en Center of Expertise Urban Vitality, Hogeschool van Amsterdam
  • Koen Polak is commandant van het eskadron Hoog Risico Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee.
  • Jelte Bekius is Hoofd Operaties van de Hoog Risico Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee.
  • Jeroen Otter is sinds 1 juni 2023 coach van de coaches bij het High Performance Team van NOC*NSF.
  • Yara van Kerkhof is een Nederlands shorttrackster.

Praktisch

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor coaches, trainers, embedded scientists, wetenschappers, sportpsychologen en sportzorgprofessionals.

Datum & tijden
Dinsdag 28 november 2023
09.30 - 13.30 uur

Locatie
KAS Meeting-Eventlocatie
Bleek 13, Woerden

Kosten
De prijs voor deelname aan het congres bedraagt € 90,- voor leden van NLCoach. Niet leden betalen € 120,-. Deelnameprijzen zijn exclusief btw.