De coach in crisistijd: hoe kunnen we je helpen?

© Shutterstock

De huidige tijd is niet eenvoudig voor coaches. De sportwereld is veranderd – hopelijk tijdelijk – door de coronacrisis, (gedeeltelijke) lockdowns en het gemis van toekomstperspectief en duidelijke doelen. Daarbij spelen recent ethische discussies over het vak van coach, hoe dat wordt uitgeoefend en welke grenzen daarbij soms worden overschreden. Wat betekent dit allemaal voor jou als coach en wat betekent deze periode voor onze beroepsgroep? Heb je behoefte aan steun, hulp? Hoe kunnen we elkaar helpen en onze beroepsgroep versterken. Dat wil de Vereniging NLcoach graag van je weten. Vul daarom de vragenlijst in op deze site.

NLcoach wil graag inventariseren hoe coaches de huidige tijd ervaren. Om gerichte steun te kunnen bieden aan coaches. Daarom hebben we een aantal korte vragen geformuleerd rond de thema’s corona, grensoverschrijdend gedrag en ondersteuning van NLcoach. Hier vind je de vragenlijst. Het invullen duurt slechts een paar minuten en kan anoniem.

Online collegiale sessie ‘de coach onder druk’

Over dezelfde thematiek organiseert NLcoach op woensdag 16 december (20.00-21.30 uur) een zogenoemde collegiale sessie, waar coaches ervaringen en zorgen kunnen delen, juist om elkaar te helpen en te versterken.

NLcoach-voorzitter Paul van Ass praat je kort bij over de ontwikkelingen in de afgelopen tijd. Daarna gaan sportpsycholoog Yara van Gendt en energiecoach Patrick Davidson dieper in op de vraag hoe je als coach met tegenslag kunt omgaan én hoe je weer nieuwe energie krijgt.

Deelname gratis voor leden!
Leden van NLcoach kunnen de online collegiale sessie gratis bijwonen door eenvoudig het digitale inschrijfformulier in te vullen. Ben je geen lid? Dan kun je natuurlijk ook deelnemen; de kosten bedragen dan slechts € 10,-. Kijk hier voor meer informatie over het programma en om je in te schrijven.