Zomerstop? Tijd om te lezen!

Boekentips op het gebied van de sportpsychologie

De zomer is gearriveerd en dit betekent dat veel sporten een aantal weken zomerstop hebben. Wat moet je dan doen als coach om die tijd nuttig te besteden en goed door te komen?

De zomerstop is natuurlijk dé aangewezen periode om datgene te doen waar je de rest van het jaar niet (genoeg) aan toe komt! Gebruik deze tijd om te investeren in jezelf door jouw kennis en kunde te blijven ontwikkelen.

Coaching richt zich voor een groot deel op het verzorgen van de fysieke, tactische en technische kant van sport. Steeds meer coaches interesseren zich gelukkig ook voor de mentale training en hoe zij dit kunnen integreren in hun trainingen. Dit is een prachtige ontwikkeling die de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) alleen maar kan toejuichen. En om jou als coach de zomer door te helpen hebben wij een mooie boekenlijst samengesteld waarmee je de sportpsychologie kan ontdekken, je hierin kan verdiepen en die je praktische manieren leren om dit toe te passen in het nieuwe seizoen!

Bovenstaande boeken zijn geschreven door leden van de VSPN. Wil je meer informatie over sportpsychologie of de VSPN? Kijk op onze website www.vspn.nl.