VOORKOM DE CRISIS! De methode-Ton Boot

Terugkijkend op de bijzondere momenten uit zijn leven als uitzonderlijk top­sportcoach, brengt Ton Boot zijn methode stap-voor-stap in kaart, waarbij hij zijn bevindingen voortdurend projecteert op de praktijk. Niet alleen de praktijk van het basketbal, maar ook de praktijk van andere topsportcoaches.

Tijdens zijn actieve loopbaan kreeg Ton Boot de bijnaam ‘de Kampioenenmaker uit Schoorl’. In zijn 23 seizoenen als basketbalcoach op het hoogste niveau in binnen- en buitenland eindigde Boot met zijn teams alle 23 seizoenen als eerste, tweede of derde in de competitie. Zijn teams stonden 19 keer in de finale van de play-offs en werden 14 keer landskampioen.

Ton Boot werd bij de millennium­wisseling uitgeroepen tot de beste Nederlandse sportcoach van de twintigste eeuw. Door zijn collega-coaches werd hij in 2004 onderscheiden als NOC*NSF Sportcoach van het jaar.

Bij Ton Boot is succes geen toeval. Bij Ton Boot is succes de resultante van de methode-Ton Boot. Een theoretisch onderbouwde aanpak die erop is gericht niet ten prooi te vallen aan de negatieve spiraal. Voorkomen is beter dan genezen.

Voorkom de crisis! Is een must read voor iedereen binnen én buiten de sport die het hoofd wil bieden aan de negatieve spiraal.

BOEKINFO

Titel: VOORKOM DE CRISIS! De methode-Ton Boot
Auteur: Ton Boot
ISBN:
9789054724445
Uitgever: Arko Sports Media
Prijs: 19,95 euro
Te bestellen via: sportsmedia.nl