Rotterdam Topsport zoekt een Adviseur Topsport

die verbindt, organiseert en inspireert

Rotterdam Topsport zoekt een ambitieuze en gedreven Adviseur Topsport die verbindt, organiseert en inspireert (32 – 36 uur per week). Help jij topsporters in de mooie sportstad Rotterdam hun dromen te realiseren?

Dit is de vacaturetekst:

Help jij topsporters in onze mooie sportstad hun dromen te realiseren? Dan voegen we je graag toe aan ons team Topsport waar we gezamenlijk werken aan een zo optimaal mogelijke infrastructuur voor de Rotterdamse topsport. Adequate begeleiding en professionele advisering van topsporters gericht op het vergroten van hun sportieve successen maken hier een belangrijk onderdeel van uit.

Je werkgebied is het Rotterdamse Topsportlandschap wat bestaat uit TeamNL topsport-programma’s, landelijke topsportprogramma’s, topsportverenigingen, trainingscentra voor talenten, individuele topsporters en talenten, sportaccommodaties, ondersteunende topsportspecialisten, medische partijen, onderwijs, bedrijfsleven en wetenschap. Daarnaast werken we samen met Rotterdam Sportsupport, Sportbedrijf Rotterdam en andere Rotterdamse partijen aan het Rotterdamse sportbeleid waar structureel sporten de norm wordt en Topsport mede wordt benut om inwoners te inspireren.

Wat zijn je belangrijkste taken?

Je zorgt, samen met Topsport Metropool, sportbonden en andere partners, voor het versterken en verder ontwikkelen van de topsport in Rotterdam. Je adviseert en helpt topsportverenigingen en trainingscentra bij alles wat bijdraagt aan hun sportieve successen en het zijn van een succesvolle topsportorganisatie. Je weet de ondersteuningsfaciliteiten en experts verbonden aan de TeamNL programma’s in te zetten voor verenigingen en trainingscentra. Ook verbind je verenigingen, topsporters en talenten aan landelijke en stedelijke sportprogramma’s en betrek je ze bij evenementen. Daarnaast organiseer je samen met collega’s bijeenkomsten voor bestuurders en coaches gericht op kennisdeling en ontwikkeling.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de verenigingen en trainingscentra. Je voert overleg en biedt de juiste ondersteuning. Je vertegenwoordigt Rotterdam Topsport bij het bezoeken van trainingen, wedstrijden en bijeenkomsten. Met je kennis en ervaring lever je een bijdrage aan het ontwikkelen en het implementeren van het Rotterdamse topsportbeleid. Vanuit je verantwoordelijkheid lever je een inhoudelijke bijdrage aan onze jaarplannen en verslagen. Je rapporteert aan de teamleider Topsport.

Je beschikt over:
• Een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting (o.a. Sportkunde/Sportmanagement);
• Minimaal 3 jaar werkervaring in de topsport, een achtergrond als (voormalig) topsporter/ coach is een pré;
• Kennis van en een netwerk binnen de Rotterdamse topsport;
• Kennis van de nationale topsportinfrastructuur van NOC*NSF
• Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Je vindt het leuk om met een team samen bij te dragen aan de topsport in de stad. Je bezit over kennis van de topsport en je hebt oog voor externe ontwikkelingen en omstandigheden. Je beschikt over verbindende kwaliteiten en je bent resultaatgericht. Topsport en de Rotterdamse mentaliteit “geen woorden, maar daden” zit in je DNA.
Rotterdam Topsport biedt de mogelijkheid om samen met 12 enthousiaste professionals Rotterdam te positioneren als de toonaangevende sportstad van Nederland. Een uitdagende functie in een dynamische en resultaatgerichte organisatie. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden en een informele no-nonsense cultuur met ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei.
Salarisindicatie is schaal 10 volgend aan de CAO-gemeenten. Je exacte salaris is mede afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. De functie betreft een jaarcontract met intentie tot een vaste aanstelling.

Interesse?

Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen wij graag jouw CV met schriftelijke motivatie. Stuur deze vóór 20 april 2022 naar: tromp@rotterdamtopsport.nl. De gesprekken vinden plaats op 25 en 26 april. Uiterlijk 22 april hoor je of je hiervoor wordt uitgenodigd.

Geïnteresseerd, maar heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Peter Blangé of Jan Tromp via 010 – 497 12 12.

Over de organisatie

In 1990 werd Rotterdam Topsport in het leven geroepen om Rotterdam nog nadrukkelijker te positioneren als toonaangevende sportstad. Een vooruitstrevende zet. De stad werd direct voorloper in stedelijk topsportbeleid en is dat altijd gebleven. Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportsportevenementen, het faciliteren van nationale TeamNL topsportprogramma’s, het ondersteunen van topsportverenigingen en talentcentra en is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties. Onze ondersteuning verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

We stellen alles in het werk om Rotterdam zowel nationaal als internationaal de toonaangevende sportstad van Nederland te laten zijn. Wij doen dat met financiële steun van de gemeente Rotterdam en het bedrijfsleven. Topsport zit in het DNA van Rotterdam. Wij zijn trots op Rotterdam. Trots op de energie van de stad, op haar innovatieve en ondernemende karakter, haar haven en internationale sportevenementen. Rotterdam is altijd in beweging en daarom geloven wij dat er nog zo veel mogelijk is. Rotterdam Make It Happen is niet voor niets de drijfveer van de stad!