Dag van de sportpsychologie

22 september 2021

Op woensdag 22 september, midden in de Nationale Sportweek, vindt voor de tweede keer de ‘Dag van de sportpsychologie’ plaats.

Deze dag is door de VSPN in het leven geroepen om kennis te maken met sportpsychologie en de vereniging voor sportpsychologie in Nederland. VSPN-sportpsychologen door het hele land organiseren gratis workshops en activiteiten zodat iedereen, sporters en coaches, jong en oud, recreatie en topsporter, kennis kan maken met sportpsychologie.

Net als in je fysieke trainingen kun je je sporters ook mentaal trainen. Je leert concreet hoe je ervoor kan zorgen dat je mentaal sterk bent en om kunt gaan met tegenslagen. Het totaalplaatje moet kloppen, zowel fysiek als mentaal in topvorm zijn om zo tot de ultieme prestatie te komen. Plus natuurlijk het belangrijkste: plezier hebben in wat je doet. Dat is namelijk cruciaal! Ook daar kan een sportpsycholoog je bij helpen; wat vind jij belangrijk? Waar zit voor jou de uitdaging? Waar haal jij energie uit? En hoe komt het dat je het plezier eventueel verloren hebt?

Ben jij benieuwd naar wat het voor jou kan betekenen?

Kijk dan in de VSPN-agenda op www.dagvandesportpsychologie.nl om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.