Handboek voor jonge sporters, topsporters, topsportouders

door Patrick van Bruggen

Van Bruggen: "Ik schreef dit handboek in de overtuiging dat iedere topsporter met aanleg succesvol kan zijn. Het boek is een unieke combinatie van theorie en praktijk. Het staat vol met inzichten van sporters die de top bereikt hebben, en wordt aangevuld met theoretische kaders en handvatten van experts, waar talenten, ouders en trainers-coaches hun voordeel mee kunnen doen. Topsporters en topsportouders vertellen zelf ook wat ze hebben meegemaakt en wat voor hun wel of niet heeft gewerkt. In het boek staan opdrachten waarmee sporters aan het werk worden gezet om hun mentale vaardigheden te optimaliseren, en qr-codes die verwijzen naar inspirerende filmpjes."Welke hoofdvragen worden in het boek beantwoord?

  • ✅ Over welke 18 mentale eigenschappen beschikt een kampioen?
  • ✅ Leer als sporter welke leerstijl je hebt, wat jou motiveert en wat je voorkeurstijlen zijn.
  • ✅ En hoe kun je als ouder een talent het beste ondersteunen en stimuleren?
  • ✅ Wat zijn de ervaringen van andere topsportouders?
  • ✅ Wat kun je leren van de inzichten van sporters die de top bereikt hebben?
  • ✅ Welke handvatten geven experts”?

"Veel talentbegeleiders geven aan, dat zij het een geweldig boek vinden. Oud-topsporters zeggen: voor mij komt dit boek helaas tien jaar te laat. Verschillende coaches uit de ere- en eerste divisie gebruiken het boek als naslagwerk. (Top)sportouders zeggen na een workshops die ik geef over de rol van de ouders, hoe blij zij zijn, dat ze nu beter weten hoe zij hun kind kunnen ondersteunen. Topsporters die beter willen presteren zijn blij, dat ze nu meer inzicht krijgen hoe ze hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Op de website www.stichtingtopprestaties.nl krijg je een overzicht van de hoofdstukken en paragrafen in het boek en vind je reviews.