Gids voor de hardlooptrainer

Gids voor de hardlooptrainer is praktijkgericht met direct toepasbare oefenstof, te gebruiken door iedereen die looptrainer is of wil worden. Het plezier in het hardlopen staat voorop. Als loper ontwikkelde Aart Stigter zich van recreant tot Nederlands kampioen op de marathon. Na zijn actieve topsportcarrière begeleidde hij met zijn team duizenden hardlopers van alle niveaus.

Hardlopen is een van de populairste vormen van bewegen, niet alleen als sport, maar vaak ook als onderdeel van een gezonde leefstijl. Logisch, want hardlopen kan iedereen, altijd en overal. Tienduizenden mensen lopen in groepsverband hard. De begeleidende trainer moet minimale kennis hebben over alle onderwerpen die met hardlopen te maken hebben. De loper is namelijk erg leergierig en verwacht van de begeleiding antwoord op alle loopvragen. Daarnaast is het een vereiste dat de trainingen verantwoord worden aangeboden voor lopers van uiteenlopend niveau. Van de trainer wordt dus veel verwacht.

Deel 1 doorloopt een volledige hardlooptraining vanaf de warming-up tot en met de cooling-down, met daartussen alle mogelijke hardloopvormen. Veel aandacht wordt geschonken aan differentiatie waardoor zowel de beginnende als gevorderde loper bediend kan worden. Deel 2 gaat in op alle hardloopaspecten waar de belangstelling van veel lopers naar uit gaat, zoals hartslag, voeding en techniek. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan veiligheid, organisatie en aan het gedrag van de trainer. Allemaal items die invloed hebben op een looptraining.

Gids voor de hardlooptrainer is praktijkgericht met direct toepasbare oefenstof, te gebruiken door iedereen die looptrainer is of wil worden. Het plezier in het hardlopen staat voorop. Als loper ontwikkelde Aart Stigter zich van recreant tot Nederlands kampioen op de marathon. Na zijn actieve topsportcarrière begeleidde hij met zijn team duizenden hardlopers van alle niveaus. Daarnaast verzorgt hij al jaren succesvolle trainersopleidingen.

BOEKINFO

Titel: Gids voor de hardlooptrainer
Auteurs: Aart Stigter
ISBN:
9789054724384
Uitgever: Arko Sports Media
Prijs: 22,50 euro
Te bestellen via: sportsmedia.nl