Terug naar de normale wereld!

Annaleid Bakker (28), is oud-topturnster. Toen ze stopte met turnen heeft ze ervaren hoe moeilijk het is om terug in de normale wereld ‘gegooid’ te worden en zelf te moeten uitvinden wie je bent zonder de topsport. Lange tijd dacht Annaleid dat haar topsportervaring allemaal voor niets was geweest. Haar sportieve doel, het meedoen aan internationale wedstrijden, had ze immers nooit bereikt. Tot een paar jaar geleden, want inmiddels ziet ze ook wat het haar heeft gebracht: doorzettingsvermogen, positief perfectionisme en het najagen van dromen.

Om andere topsporters te helpen in dit proces naar de normale wereld is Annaleid gestart met de podcast ‘The Normal World’, waarin ze oud-topsporters en coaches interviewt over het terugkeren in de normale wereld. Hoe is dit gegaan? Waar loop je tegenaan? Het idee is zoveel mogelijk verhalen te verzamelen, zodat zoveel mogelijk oud-topsporters zich eraan kunnen relateren en zich gesteund voelen. De podcast is in het Engels omdat Annaleid topsporters van over de hele wereld wil bereiken; die lopen immers tegen dezelfde problemen aan. Er zijn luisteraars uit de UK, USA, Australië en Slovenië. De podcast die wij nu met je delen is de eerste die ze maakte in het Nederlands, met haar vader Sjef Bakker. Beluister deze hier.

Voor meer informatie over en andere afleveringen van de podcast, bezoek haar website. Ook als je zelf wilt praten over de omslag van de topsportomgeving naar de normale wereld kun je je bij Annaleid melden.