Cursus Maatwerk in krachttraining op basis van motorische voorkeuren

Erwin Mortier is één van de docenten aan de ActionTypes Academy. Samen met Peter Murphy verzorgt hij de cursus Maatwerk in krachttraining op basis van motorische voorkeuren. De cursus is bedoeld voor trainers in sporten, waarin krachttraining een waardevolle toevoeging aan de training is.

Mortier legt uit wat cursisten kunnen verwachten: “In de praktijk zie je dat krachttraining soms bij een deel van de sporters werkt, en bij andere sporters juist helemaal niet. Daarin blijken de motorische voorkeuren van een sporter een grote rol te spelen. Om dat uit te leggen heeft de cursus inmiddels een behoorlijke diepgang ontwikkeld.”

Geïndividualiseerde programma’s

Als je de motorische voorkeuren kunt herkennen, komt vervolgens de vraag aan de orde welke oefeningen daar dan bij passen. Mortier: “Dat kun je steeds verder verfijnen, om uiteindelijk tot een volledig geïndividualiseerde krachttraining te komen. Van het ideale aantal herhalingen tot keuzes op het gebied van periodisering kun je alles op deze motorische voorkeuren laten aansluiten.”

Praktisch toepassen

De cursus wordt met een praktische sessie afgerond. In de accommodatie van Eindhoven Atletiek met krachtruimte en buitenbaan doceren Erwin Mortier, sprintcoach bij de vereniging en Peter Murphy de stof om ook tijdens fysieke training die individuele voorkeuren in te zetten. Mortier nodigt ook twee atleten uit, die door middel van de oefenstof laten zien hoe hun voorkeuren worden verbonden naar training en vaardigheid. Met een aantal fysieke testjes worden de spierketenvoorkeuren bepaald en tevens het belangrijke mobielpunt in het lichaam, dat niet voor iedereen op dezelfde plaats gelokaliseerd is.

Meer informatie

De eerstvolgende Maatwerk in krachttraining cursus vindt plaats op 30 september + 7 oktober 2022. Meer informatie over inhoud en aanmelden vind je op www.actiontype.nl.