1 t/m 5 november: Week van de Motoriek

Thema dit jaar: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’

Alle professionals die zich inspannen voor meer en vaardiger sporten en bewegen opgelet! De Week van de Motoriek vindt dit jaar plaats van 1 t/m 5 november 2021 met het thema ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een inspirerende week te worden voor iedereen die zich inzet voor vaardig worden in sport en bewegen van jeugd met leeftijd van 0 tot 24 jaar.

Breed Motorische Ontwikkeling (BMO) van de jeugd is een belangrijk onderwerp voor iedereen die zich inzet voor meer sport en bewegen.

Van 1 tot en met 5 november 2021 organiseert het Kenniscentrum Sport & Bewegen samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO en de VSG voor de tweede keer de Week van de Motoriek. Thema dit jaar is ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’. Meer informatie over de inhoud van de themaweek vind je hier.

Succesvolle themaweek 2020

Vorig jaar werd in de themaweek meer aandacht gevraagd voor het ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’. De succesvolle eerste editie heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd om BMO verder in de praktijk te brengen. Tijdens de week werd informatie gedeeld aan de hand van maar liefst zeven inspirerende webinars. Deze informatie werd gebundeld in een digitaal magazine, wat je hier kunt downloaden.