Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Op 7, 14 en 21 maart organiseert NLcoach in Amsterdam de cursus ‘Voeding’. De drie avonden beginnen om 18.30 uur en eindigen om 21.30 uur. De cursus wordt verzorgd door Henk Kraaijenhof.

INHOUDDOCENTLICENTIEPUNTENKOSTENINSCHRIJVENANNULEREN
Inhoud:

Het is amper mogelijk een onderwerp in de sport te vinden waarover meer verwarring bestaat dan voeding. Henk Kraaijenhof gaf zijn eerste presentatie over orthomoleculaire voeding in de sport al in 1984. Sindsdien heeft hij in vakbladen regelmatig zijn licht laten schijnen over nieuwe ontwikkelingen en onzin ontzenuwd. De informatiestroom is groot en de niet-gespecialiseerde lezer verdwaalt in een woud van goede marketing, wetenschappelijke beperkingen en klinkklare nonsens. Henk is één van de weinigen die door de bomen het bos altijd kan laten zien. Zijn praktische instelling, wetenschappelijke kennis, en zijn jarenlange ervaring maken dat hij bij uitstek de geschikte man is om dit onderwerp bondig en praktisch te belichten.

Een aantal onderwerpen die de revue zullen passeren: Wat kan de sporter het beste eten voor en na een  training?  En voor en na een wedstrijd? Werken supplementen? En zo ja, welke zouden mijn sporters kunnen nemen, wanneer, hoeveel en waarom en waarom niet. Waar ligt de scheidslijn tussen voedingssupplementen en doping? Hoe controleren we op tekorten in de voeding? Wat is de waarde van diëten? Hoe belangrijk is timing van voeding? Om kort te gaan: een cursus die de serieuze trainer ( en de serieuze diëtist of diëtiste) eigenlijk niet mag missen.

Docent:

De cursus wordt verzorgd door topcoach Henk Kraaijenhof. Hij kent als geen ander de weg naar prestaties en succes. Zijn uitgangspunt is dat werkbelasting en gezondheid in balans moeten zijn om topprestaties te leveren. Hij heeft o.a. gewerkt met Nelli Cooman, Merlene Ottey, Mary Pierce en Troy Douglas. Hij heeft vanuit zijn studie naar het menselijk lichaam en zijn ervaring in het werken met topsporters een uniek beeld van de (on)mogelijkheden van de mens. Zo liep Merlene Ottey haar beste tijden nadat ze dertig al gepasseerd was.

Licentiepunten:

 • JBN: erkent deelname  als coachlicentiewaardige scholing
 • Badminton Nederland erkent deelname als licentiewaardige scholing voor niveau: SL3b en SL4b
 • KNSB: 3 punten
 • KNHS: 40 theoriepunten
 • KNGU: 2 punten
 • KNZB: 1 punt
 • KNLTB: 5 PO (B+C licentie)
 • NBB: BT2: 3 punten, BT3: 4 punten, BT4: 5 punten
 • Atletiekunie: 4 punten (niveau 4)
 • Nevobo: 7 punten
 • KNWU: 6 punten
Kosten:

 • € 210,- (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach (Pro leden mogen 1x per jaar gratis aan een cursus van 2 of 3 avonden deelnemen)
 • € 270,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach (incl. een Basis Lidmaatschap van NLcoach voor één jaar)

Het maximaal aantal deelnemers is 25 personen.

Inschrijven: Om je in te schrijven moet je eerst inloggen of registreren (zie rechterkolom op deze pagina). Na inlog of registratie verschijnt voor jou het juiste tarief (leden of niet-leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Ben jij Pro Lid, dan kun jij je ontvangen kortingsbon (eenmalig) gebruiken, zodat deze cursus voor jou gratis is.

Annuleren:

Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van de bijeenkomst betaal je € 27,50 annuleringskosten. Bij annulering binnen twee weken voor de start van de bijeenkomst wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren.