Cursus Atleetvoorkeuren: ken de motorische voorkeuren van je atleten

Erwin Mortier, sprintcoach Eindhoven Atletiek en ActionTypes

Erwin Mortier is één van de docenten aan de ActionTypes Academy. Samen met Peter Murphy verzorgt hij de cursus Atleetvoorkeuren (maatwerk in looptraining op basis van individuele motorische voorkeuren) op 11 en 18 maart a.s.

Erwin is onder meer sprintcoach bij Eindhoven Atletiek, waar hij de ActionTypes benadering in praktijk brengt bij zijn atleten. Zo wordt het leer- en belastingsprofiel voor elke afzonderlijk atleet bepaald op basis van individuele onbewuste voorkeuren. En dan kun je op maat toegesneden training en coaching bewerkstelligen voor iedere atleet.

Deze kennis en ervaring deelt hij met atletiek- en looptrainers in de cursus Atleetvoorkeuren, die in maart 2022 weer op het programma staat. In twee avonden wordt eerst een deel theorie aangeboden, wat vervolgens wordt toegepast. Tot slot wordt dan gekeken naar de implicaties van de bevindingen op de individuele trainingsschema’s voor atleten.

Effectief

Mortier ziet veel voordelen in deze benadering: “De kennis van de motorische voorkeuren van je atleten helpt je om te bepalen hoe je in de praktijk het meeste effect hebt van de aangeboden trainingsstof, omdat deze aansluit op de manier waarop een atleet functioneert. En dat is nou eenmaal voor iedereen anders. Wat voor jou goed werkt, kan bij een ander helemaal niet aanslaan. Het voordeel van deze aanpak is, dat je veel sneller de juiste manier vindt om een atleet optimaal te ondersteunen.”

In het Eindhovens Dagblad interview laat Mortier zijn licht schijnen hoe hij te werk gaat en wat zijn kijk is op training, coaching en begeleiding. Lees het artikel op www.actiontype.nl.

Meer informatie

De cursus is bedoeld voor atletiek- en looptrainers en vindt plaats op 11 en 18 maart 2022. Meer informatie over inhoud en aanmelden vind je op www.actiontypes.nl.